Těstoviny

CAVATELLI-prodotti Pugliesi Gargano 500g

CAVATELLI-prodotti Pugliesi Gargano 500g

Hmotnost: 500g, Složení: pšeničná mouka - grano duro, voda

Vaše cena: 69,00 Kč

Více

—————

ORECCHIETTE - prodotti Pugliesi Gargano 500g

ORECCHIETTE - prodotti Pugliesi Gargano 500g

Hmotnost: 500g, Složení: pšeničná mouka - grano duro, voda; Trvanlivost: 24 měsíců

Vaše cena: 69,00 Kč

Více

FUSILLI - prodotti Pugliesi Gargano 500g

FUSILLI - prodotti Pugliesi Gargano 500g

Hmotnost: 500g, Složení: kpšeničná mouka - grano duro, voda; Trvanlivost: 24 měsíců

Vaše cena: 69,00 Kč

Více

—————

CICATELLI - prodotti Pugliesi Gargano 500g

CICATELLI - prodotti Pugliesi Gargano 500g

Hmotnost: 500g, Složení: pšeničná mouka - grano duro, voda; Trvanlivost: 24 měsíců

Vaše cena: 69,00 Kč

Více

ORECCHIETTE quatro gusti 1000g

ORECCHIETTE quatro gusti 1000g

Hmotnost: 1000g, Složení: pšeničná mouka - grano duro, voda, špenát, mrkev; Trvanlivost: 24 měsíců

Vaše cena: 145,00 Kč

Více

—————

ORECCHIETTE tre colori 1000g

ORECCHIETTE tre colori 1000g

Hmotnost: 1000g, Složení: pšeničná mouka - grano duro, voda, špenát, mrkev; Trvanlivost: 24 měsíců

Vaše cena: 145,00 Kč

Více

—————


Těstoviny 

V Apulii navazuje jedno pšeničné pole na druhé. Přesněji řečeno, jde o tvrdou pšenici, surovinu pro italské těstoviny zvané pasta secca. V obilnici mezi ostruhou a špičkou italské boty se toto bohatství nezpracovává jen v místních podnicích, ale dodává se výrobcům těstovin v celé zemi. 

Ve jménu pasty vypuklo v Bari dokonce v roce 1647 povstání. Obyvatelé města povstali proti španělským vládcům, kteří od nich vyžadovali nově zavedenou daň z mouky, a navíc posílali do domů berní kontrolory, aby přezkoumávali spotřebu surovin na těstoviny. Měšťané, hrdí na svou vzkvétající výrobu těstovin a chleba, projevili svůj hněv tak prudce, že Španělé po osmi dnech ustoupili a daň zrušili.

Orecchiette

Těstoviny ve tvaru oušek patří k nejznámějším jihoitalským druhům, které se pojídají i na severu a vyrábějí také průmyslově. Pro ruční výrobu je zapotřebí jisté zručnosti.

Text byl převzat z publikace: Culinaria Itálie : kulinární průvodce. red. Claudia Pirasová, fot. Ruprecht Stempell. Praha: Slovart, 2008. Druhé vydání. 496 s

 


Fotogalerie: Těstoviny - ilustrační fota

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0124-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0127-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0128-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0131-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0132-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0135-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-00136-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0138-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0141-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0142-jpg/

—————

/album/fotogalerie-testoviny/dsc-0148-jpg/

——————————


Kontakt

Apulie doma

Velká Chuchle 2179E
159 00 Praha 5


+420 604 300 089
+420 724 322 566




David Beitl

IČ: 865 53 585
DIČ: 50-7660202528